Doorgaan naar inhoud

FAQ

Verzendingen en Leveringen

Hoe volg ik mijn bestelling?

Met deze link kun je direct je zending volgen via onze verzendingspartner. Je kunt ook inloggen op je account om je bestelling te bekijken.

Hoe snel wordt mijn bestelling geleverd? 

Wij versturen dagelijks pakketen. Voor 16:00 besteld betekent dat jou bestelling dezelfde dag mee gaat met PostNL. Kijk voor meer informatie op de Zendingen en Leveringen pagina.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Het is mogelijk om een bestelling af te halen in Amsterdam of Herwijnen. Dit is echter niet altijd gegarandeerd. Neem daarom vooraf contact met ons op via e-mail: orders@medicooler.nl of telefonisch op +31 (0)6 42994026.

Elektrische medicijnkoelbox

Wat is de temperatuur binnen in LifeinaBox?

De omgeving waarin LifeinaBox wordt gebruikt, heeft enige invloed op de koeling. Net zoals de koelkast in je huis, zal deze minder efficiënt zijn bij extreme omstandigheden. Toch zorgt LifeinaBox er altijd voor dat je medicijnen worden bewaard tussen 2 en 8°C (35,6 tot 46,4°F).

 Wat is de afmeting van de ruimte in LifeinaBox?

De exacte afmetingen van de ruimte zijn 180 mm breed, 64 mm diep en 40 mm hoog, dus een ruime 468 cm². Er passen ongeveer 8 standaard insulinepennen in.

Hoe lang gaat de batterij mee in LifeinaBox?

LifeinaBox is uitgerust met een batterij die 6 uur meegaat,voldoende tijd om van je huis naar je auto te komen. We hebben ook aparte batterijpakketten (LifeinaPower) van elk 6 uur ontwikkeld, die verkrijgbaar zijn in onze accessoiresectie. Deze batterijen bieden meer flexibiliteit en kunnen worden opgeladen met je mobiele telefoonkabels. Over het algemeen vinden we dat onze isotherme tassen gemakkelijker te gebruiken zijn voorvliegreizen, maar er is geen probleem als je LifeinaBox in een vliegtuig wiltgebruiken.

Is LifeinaBox waterdicht?

LifeinaBox is zoals elk elektrisch apparaat en is niet waterdicht en moet dus droog worden gehouden.

Kan ik mijn LifeinaBox in een kast of koffer plaatsen?

Dit hangt echt af van de grootte van de kast. Net zoals een normale koelkast koelt LifeinaBox door warmte af te voeren. Warmte moet kunnen ontsnappen. Gebruik LifeinaBox dus niet in een gebied waar weinig of geen luchtuitwisseling is, omdat de warmte nergens heen kan.

Hoe werkt LifeinaBox?

LifeinaBox maakt gebruik van een technologie genaamd het Peltier-effect (thermo-elektrische koeling). Dit werd oorspronkelijk ontdekt door een Fransman met de wonderlijke naam Jean Atanase Peltier in 1834. Hij ontdekte dat als je veel kubussen van verschillende metalen aan elkaar last en er een elektrische stroom doorheen laat lopen, de wrijving door de verschillende metaaldensiteiten superwarmte aan de ene kant en superkoude aan de andere kant veroorzaakt. Wij voeren de warmte af met ventilatoren en hebben het koude deel van de Peltier direct onder een aluminium koellichaam bevestigd om de kou gelijkmatig te verdelen. We hebben het Peltier-effect gestabiliseerd door het onder vacuüm te produceren om meer stabiliteit te geven.

Wordt mijn LifeinaBox geleverd met garantie?

Ja, LifeinaBox is gegarandeerd. We maken geweldige producten en besteden veel aandacht aan details om absoluut perfecte producten te maken. Volgens de wet moeten we een garantie van een jaar geven op LifeinaBox, maar LifeinaBox gaat veel langer mee als je het goed gebruikt. Het is duidelijk dat als je het met je auto verplettert of iets totaal doms doet, we het niet repareren. Als er echter een echt probleem is, staan we altijd klaar om je te helpen het te repareren.

Hoeveel stroom verbruikt LifeinaBox? Zal het mijnautobatterij leegmaken?

LifeinaBox verbruikt 4,5 ampère van 12V DC, ongeveer hetzelfde als een enkele koplamp. LifeinaBox zou een volledig opgeladen batterij niet moeten leegmaken of beschadigen wanneer deze wordt gebruikt terwijl de motor draait. Elk voertuig en elke batterij is uniek. Vraag je dealer of monteur om de kwaliteit van je batterij te controleren voordat je een apparaat aansluit dat deze kan leegmaken.

Beschermt LifeinaBox mijn medicijnen tegen bevriezen?

Een vooraf ingestelde waarde van het apparaat zorgt ervoor dat je medicijnen niet onder de 2°C komen, zodat ze nooit bevriezen. LifeinaBox moet echter worden gebruikt bij "normale" temperaturen. Als je LifeinaBox bij temperaturen onder het vriespunt houdt, zal het je medicijnen niet tegen bevriezen beschermen.

Waar moet ik mijn LifeinaBox bewaren tijdens een vlucht?

Je moet je medicijnen altijd bij je houden, ongeacht het vervoermiddel; BEWAAR JE MEDICIJNEN NOOIT IN BAGAGE DIE WORDT INGEBOEKT IN DE VLIEGTUIGKARGORUIMTE! Als je bagage verloren gaat of je vlucht vertraagd is, kan dit je vakantie verpesten. Zelfs als het mogelijk is om LifeinaBox in een vliegtuig te gebruiken, vinden we het over het algemeen gemakkelijker om voor vliegreizen een van onze isotherme tassen te gebruiken (LifeinaBag12 of LifeinaBag24, die je medicijnen ook tussen 2 en 8°C houden). De tassen zijn gewoon gemakkelijker in je handtas te stoppen dan een draagbare koelkast. We gebruiken LifeinaBox meestal in een auto, hotel of thuis in plaats van in een vliegtuig. Als je je LifeinaBox echter mee wilt nemen op een reis met het vliegtuig, is daar echt geen probleem mee. Je hebt echter de LifeinaTravel-tas nodig om je koelkast te vervoeren, en je wilt misschien een extra batterij (LifeinaPower) aanschaffen.

Bij welke temperatuur kan ik LifeinaBox gebruiken?

We hebben LifeinaBox getest tot een omgevingstemperatuur van 36°C. Bij deze temperatuur blijft alles in LifeinaBox tussen 2 en 8°C. Aan de andere kant, als je LifeinaBox bij deze temperatuur gebruikt, gaan de batterijen niet zo lang mee. Maar hoe dan ook, de meeste mensen verblijven niet permanent bij een temperatuur van 36°C en hebben toegang tot airconditioning, zowel in huis als in de auto.

Kan ik mijn LifeinaBox permanent aangesloten laten?

Ja, LifeinaBox kan permanent aangesloten blijven,
24/7, net zoals je koelkast in de keuken.

Medicijnkoeltas 2-8°C

Waar moet ik mijn Medicijnkoeltas bewaren als ik reis?

Houd altijd je medicatie bij je, in je handbagage. Er isgeen reden voor iemand om je te weerhouden van het meenemen van jelevensreddende medicatie. Zorg er gewoon voor dat je een kopie van je receptbij je hebt.

Kan ik een medicijnkoeltas van MediCooler in het vliegtuig gebruiken?

Ja. In feite raden veel luchtvaartmaatschappijen aan om alleen medicijnkoeltassen van MediCooler te gebruiken, omdat de alle medicijnkoeltassen die Medicooler levert altijd en ook de enige zijn die klinisch zijn getest en gevalideerd. Maar er bestaat altijd de mogelijkheid dat wanneer je aankomt of vertrekt in een vreemd land, je bij de douane wordt tegengehouden door iemand die dit niet begrijpt. Dus de beste manier is om altijd hierop voorbereid te zijn door te arriveren met drie dingen:

  1. Je medicatie in een goed beschermde medicijnkoeltas tas met bevroren gel packs.
  2. Een kopie van je recept
  3. Een ingevuld Medisch Certificaat.

Dan, wanneer je bij de douane aankomt, haal je je medicatie tevoorschijn, zeg luid: "Ik ben ziek, hier is mijn medicatie, hier is mijn certificaat, kunt u mij alstublieft helpen", en je komt zonder enig probleem door de controle.

Blijven mijn medicijnen echt tussen de 2-8°C als ik een medicijnkoeltas gebruik van MediCooler?

Ja, alle koeltassen die MediCooler levert zijn getest en gevalideerd om je medicijn tussen 2-8°C te kunnen bewaren. Voor meer informatie hoe wij onze koeltassen testen, meten en om zo transparant mogelijk te zijn verwijzen we graag naar onze "Temperatuur meten" pagina.

Kunnen de medicijnkoeltassen 2-8°C mijn medicijnen invriezen?

Nee, tenzij je ze volledig verkeerd gebruikt. Wanneer u de gelpacks invriest, dient u deze in te vriezen in een normale huishoudelijke vriezer, bij een temperatuur van ongeveer -18°C. Als u de gelpacks vervolgens in de daarvoor bestemde vakken in uw medicijnkoeltas plaatst, is er geen enkel contact met de medicijnen en is het onmogelijk dat ze bevriezen.

Zal het beter werken als ik extra gelpacks in de medicijnkoeltas plaats?

Nee helemaal niet. De koeltassen zijn zorgvuldig ontworpen om de kou die door de bevroren gelpacks wordt gegenereerd te optimaliseren. Als u een gelpakket toevoegt, loopt u zelfs het risico dat uw medicatie bevriest.

Kan ik de gelpacks voor altijd gebruiken?

Ja absoluut, je kunt ze honderden keren gebruiken en ze verslijten niet. Pas op dat u ze niet laat vallen als ze bevroren zijn, omdat u dan de hoeken kunt splijten en ervoor kunt zorgen dat ze gaan lekken. Mocht je extra gelpacks willen hebben kan je deze online bestellen.

Hoe lang moet ik de gelpacks invriezen?

De gelpacks zijn gevuld met faseveranderingsmateriaal, en dit materiaal zal na ongeveer 8 uur invriezen van fase veranderen en een nieuw materiaal worden dat veel langer bevroren blijft. Wij raden u aan om uw gelpacks permanent in de vriezer te bewaren, zodat ze altijd klaar zijn voor gebruik, of om ze minimaal 12 tot 14 uur in te vriezen.

Mijn gelpack lekt, wat moet ik doen?

In feite zijn de gelpacks ongelooflijk goed gemaakt, met een buitenlaag van siliconen, waardoor ze niet kunnen “transpireren”. Eenmaal ontdooid zijn ze vrijwel onverwoestbaar. Paradoxaal genoeg zijn ze echter, wanneer ze bevroren zijn, behoorlijk gevoelig voor schokken, omdat ze ongelooflijk hard worden. Als u een gelpack laat vallen terwijl het bevroren is, kunt u een hoekje scheuren of een microscheurtje ontwikkelen. En als het dan ontdooit, kan het gaan lekken. De beste manier om uw gelpacks te bewaren is door ze in een hoek van uw vriezer te bewaren, goed op elkaar gestapeld, zodat ze niet te vaak vallen. Maar als u toch een gelpack kapot maakt, kunt u reserveonderdelen bestellen in het gedeelte Accessoires van de MediCooler-website

Medicijnkoeltas 16-25°C

Hoe werkt de EasyBag?

In de EasyBag zit een speciale gel die, als hij een minuut in water wordt geweekt, ongeveer 600 keer zijn gewicht aan water zal weken. Wanneer u de geweekte gel in de EasyBag plaatst, wordt het verdampingsproces versneld, waardoor uw medicatie afkoelt en tussen de 16 en 25°C blijft. Het principe is in principe hetzelfde als wanneer je de rug van je hand likt en er vervolgens op blaast. Het voelt koel aan omdat je, terwijl je erop blaast, de verdamping versnelt, wat koel aanvoelt.

Is de EasyBag geschikt voor alle medicijnen?

Nee, de EasyBag is alleen geschikt voor medicijnen die tussen de 16 en 25°C houdbaar zijn, zoals insuline. Moet uw medicatie tussen de 2 en 8°C bewaard worden, dan kunt u het beste een medicijnkoeltas voor 2-8°C gebruiken.

Werkt het beter als ik twee gelpads in de EasyBag doe?

Nee, helemaal niet, het zal helemaal geen verschil maken. Het werkt op verdamping en in één gelpad zit al ruim voldoende water.

Moet ik de EasyBag in de koelkast plaatsen als ik hem niet gebruik?

Nee, het maakt eigenlijk helemaal niets uit. Als uw medicatie geschikt is voor de EasyBag (moet tussen de 16 en 25°C bewaard worden), dan doet de EasyBag ook zonder koelkast ruimschoots zijn werk.

Moet ik de EasyBag invriezen?

Nee helemaal niet. Het invriezen van de EasyBag betekent alleen dat uw medicatie mogelijk te koud wordt.

Mijn EasyBag gelpack neemt geen water meer op, wat moet ik doen?

Afhankelijk van waar u woont, kan er calcium in het water zitten. Uiteindelijk bezinken deze mineralen in de EasyBag en zorgen ervoor dat de polymeren binnenin geen water opnemen. Als dit gebeurt, kunt u uw binnenste gelpad gewoon in water met een lepel azijn laten weken om de mineralen op te lossen, net zoals wanneer u een waterkoker schoonmaakt. Of u kunt gewoon een reserve gelpad bestellen via het accessoire gedeelte van de website

Kan ik elk water gebruiken voor de EasyBag?

Ja, u kunt elk “redelijk” water gebruiken. Kraanwater werkt het beste. Gebruik echter geen zeewater, omdat het zout zich uiteindelijk in de EasyBag zal ophopen, waardoor deze geen water meer kan opnemen.

Kan ik de EasyBag voor altijd gebruiken?

In theorie wel als je gedestilleerd water gebruikt. Maar als je het in kraanwater laat weken waar veel vreemde mineralen in zitten, gaat het in de praktijk ongeveer anderhalf jaar mee als je het de hele tijd gebruikt. Als u reservegelpads nodig heeft, kunt u deze op elk moment bestellen op onze website.

Bij welke omgevingstemperatuur kan ik de EasyBag gebruiken?

Wanneer wij de EasyBag testen, testen wij deze tot een temperatuur van 32°C. De meeste mensen verblijven niet permanent op een dergelijke temperatuur omdat ze airconditioning hebben of zich in een gebouw bevinden. Bij een omgevingstemperatuur van 32°C zal de temperatuur in de EasyBag iets meer dan 25°C zijn.

Kan ik de EasyBag in mijn koffer stoppen?

De EasyBag werkt het beste in de open lucht, zodat het water erin kan verdampen. Als je hem in je koffer stopt, kan hij niet ademen. Maar dat is eigenlijk een betwistbaar punt, want de temperatuur van je koffer ligt waarschijnlijk onder de 25°C. Als je hem in je rugzak wilt stoppen als je een trip maakt, kun je hem het beste op de bovenkant van de tas plakken, net onder de flap, of in een van de netten aan de buitenkant.

Kan vocht mijn medicatie beschadigen?

Als uw medicatie in voorgevulde pennen, injectieflacons of een ander vloeibaar formaat zit, wordt deze niet beschadigd door de vochtigheid in de EasyBag. Als u echter tabletten gebruikt, ook al zitten ze in een afgesloten verpakking, is het altijd beter om ze in een afgesloten plastic zakje te doen.

Zal de EasyBag mijn spullen nat maken?

Het is waar dat wanneer u de gelpack voor het eerst in water laat weken, deze veel water absorbeert, en dit kan door de buitenzak sijpelen. De eenvoudigste manier om dit te voorkomen is, nadat u de gelpack in water heeft gedrenkt, deze tussen 2 vingers te schuiven om overtollig vocht te verwijderen. Wat er ook gebeurt, plaats de EasyBag niet in een plastic zak, omdat deze dan volledig stopt met “ademen” en uw medicatie niet langer afkoelt.

Hoe vaak moet ik de EasyBag laten weken voordat hij werkt?

Dat is echt afhankelijk van de buitentemperatuur. Bij een temperatuur van ongeveer 32°C moet je hem elke drie dagen nat maken. Als het erg warm weer is, dan elke 2 dagen. De eenvoudigste manier is om er 's morgens uw vinger op te leggen. Als het nog vochtig aanvoelt, dan zit je goed voor een dag.

Hoeveel insulinepennen passen er in de EasyBag?

In theorie is de EasyBag Single geschikt voor één pen, maar in de praktijk passen er vrij gemakkelijk 2 pennen in. De EasyBag Classic is gemaakt voor 4 pennen, maar er passen met gemak 6 pennen in.

Ruilen of Retourneren

Mijn medicijn past niet. Kan ik het product ruilen?

Ja, dat kan als de koelbox niet gebruikt is. Kijk voor al onze ruil en retourneer voorwaarde op deze pagina.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld terug heb?

Zodra wij het pakket binnen hebben zullen wij ons best doen het aanschaf bedrag zo snel mogelijk terug over te maken. Dit duurt gemiddeld 48 uur.

Overige veelgestelde vragen

Kan ik ook werken bij MediCooler?

Dat kan zeker! stuur je CV en motivatie naar info@medicooler.nl

Zijn jullie echt het coolste bedrijf van Nederland?

Ja zeker, dat klopt als een bus!

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Bel of mail ons via Telefoonnummer: +31 (0) 642994026
E-mailadres: info@medicooler.nl en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.