Doorgaan naar inhoud
Vliegen met gekoelde medicijnen

Vliegen met gekoelde medicijnen

Vliegen met Gekoelde Medicijnen: Tips van MediCooler

Bij MediCooler begrijpen we hoe belangrijk het is om je medicijnen goed gekoeld te houden, vooral tijdens het reizen. We zijn gespecialiseerd in het transport van gekoelde medicijnen en bieden een breed scala aan medicijnenkoeltassen en koelboxen tussen de 2-8°C of 16-25°C die je helpen om je medicijnen veilig mee te nemen, waar je ook naartoe gaat. Hieronder delen we enkele essentiële tips voor het vliegen met gekoelde medicijnen.

Kopieën van je Voorschriften
Het is altijd verstandig om kopieën van je voorschriften te maken en deze in je handbagage te bewaren. Dit kan handig zijn als de douane of luchthavenbeveiliging vragen stelt over de medicijnen die je bij je hebt.

Douane en Beveiliging
  • Informeer de beveiligingsmedewerkers welke aandoening hebt en dat je medische benodigdheden bij je draagt. Zorg ervoor dat je medicatie voorzien is van een etiket met je naam erop.
  • Alle medicijnen moeten duidelijk gelabeld zijn met de naam van de fabrikant.
  • Spuiten zijn alleen toegestaan door de beveiliging als je de bijbehorende medicatie bij je hebt.


Als je medicatie gebruikt, zorg er dan voor dat je deze altijd bij je houdt. Beveiligingsscanners tijdens het inchecken beschadigen je medicatie niet, maar langdurige of herhaalde blootstelling aan röntgenstraling kan de effectiviteit verminderen. Vraag daarom indien mogelijk om een handmatige controle van je medicatie. Door de beveiligingsmedewerkers van tevoren te informeren, zullen ze doorgaans hun best doen om je te helpen, wat je vaak tijd bespaart bij de controle.

Waar je je Medicatie in het Vliegtuig kunt Bewaren
Over het algemeen zijn de bagagecompartimenten in een vliegtuig onder druk en op een constante temperatuur van ongeveer 5°C gehouden, wat geschikt is voor de meeste medicatie. Echter, als je een ongebruikelijke vlucht neemt, zoals met een Russisch ex-militair vliegtuig, kan je bagage in een niet-onder druk staande omgeving terechtkomen met een lage temperatuur die je medicatie kan bevriezen. De meeste medicatie is gevoelig voor extreme temperaturen en moet nooit in een niet-onder druk staand vliegtuig worden bewaard.

Het is belangrijk om je medicatie voor elke injectie te inspecteren. Als je iets ongewoons opmerkt, zoals kristallen in bevroren medicatie, vervang deze dan onmiddellijk. Deze kristallen kunnen namelijk zeer onaangenaam zijn om te injecteren.

Wij raden aan om je medicatie altijd als handbagage mee te nemen. Mocht je koffer kwijtraken, dan voorkom je dat je vakantie verpest wordt door het missen van essentiële medicijnen. Zorg ervoor dat je voldoende medicatie meeneemt voor de duur van je reis plus één extra dag.

Tips voor Verschillende Soorten Reizen per Vliegtuig
Geef jezelf extra tijd voor je vlucht, aangezien de beveiligingscontrole met medicijnen en spuiten enkele minuten langer kan duren. Luchtvaartmaatschappijen bieden meestal speciale maaltijden aan, maar met een beetje planning kunnen de reguliere maaltijden meestal in je dieet passen. Neem altijd geschikte snacks mee voor het geval je vlucht of maaltijd wordt vertraagd, of als de verstrekte maaltijd niet geschikt is.

Houd rekening met tijdzoneverschillen en de timing van je maaltijden en pas je medicatie hierop aan. Als je tijdens de vlucht slaapt, gebruik dan een wekker of vraag de stewardess om je wakker te maken voor maaltijden of om je medicatie in te nemen.

Blijf actief tijdens je reis: loop door de terminal voordat je aan boord gaat, doe eenvoudige rekoefeningen in je stoel, of maak cirkels met je enkels. Til indien mogelijk af en toe je benen op. Als je een voorgeschreven medicijn gebruikt, is het belangrijk om het bij je te hebben en te weten hoe je het moet gebruiken en welke bijwerkingen het kan hebben. Dit helpt je bij het uitleggen aan de stewardess hoe ze je kunnen helpen als dat nodig is.

Na een lange vlucht is het goed om een paar dagen te ontspannen om je systeem weer in vorm te krijgen. Plan je activiteiten zo dat je je medicatie en maaltijden in je dagelijkse routine kunt integreren.

 

Welke koeloplossing? 

Zelfs als het mogelijk is om LifeinaBox (elektrische koelbox) in een vliegtuig te gebruiken, vinden we het over het algemeen gemakkelijker om voor vliegreizen een van onze isotherme medicijnkoeltassen te gebruiken (LifeinaBag12 of LifeinaBag24, iCool vacpack, medicube of medicube ultra die je medicijnen ook tussen 2 en 8°C houden). De tassen zijn gewoon gemakkelijker in je handtas te stoppen dan een draagbare koelkast. We gebruiken LifeinaBox (elektrische koelbox) meestal in een auto, hotel of thuis in plaats van in een vliegtuig. Als je je LifeinaBox echter mee wilt nemen op een reis met het vliegtuig, is daar echt geen probleem mee. Je hebt echter de LifeinaTravel-tas nodig om je koelkast te vervoeren, en je wilt misschien een extra batterij (LifeinaPower) aanschaffen.


Bij MediCooler staan we altijd klaar om je te helpen met de beste oplossingen voor het vervoeren van je gekoelde medicijnen. Met onze koeltassen en koelboxen reis je zorgeloos en veilig, waar je ook naartoe gaat. Fijne reis!

Vorig artikel Gekoelde medicijnen in de auto