Reizen met gekoelde medicijnen

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 om 15:00

De eerste reis is eindelijk een feit met mijn medicijnen in een koud doosje! Een 11 uur durende vlucht richting America was de eerste reis die hiervoor niet mogelijk was. De reis begon goed voorbereid, de juiste doktersverklaring voor mijn spuiten zodat ik niet voor verrassingen kwam te staan bij de douane. De accu van de medicooler 2 was helemaal vol en ik was klaar om eindelijk weer op reis te gaan net als vroeger! Snel de auto in onderweg naar Schiphol!

Overal waar ik op reis de kans had mijn medicooler in de voeding te doen deed ik dit. Zo maakte ik in de auto gebruik van 12v zodat zo lang mogelijk zonder stroom mijn medicijnen gekoeld kan bewaren. De douane was geen probleem met mijn gekoelde injecties en de medicooler. Een rare blik van wat is dit nou weer maar eenmaal door de röntgen keken ook het douane personeel vredig. In het vliegtuig had ik 2 opties, of mijn medicijnen afgeven aan het cabine personeel of mijn koelbox bij mijzelf houden. Zelf vind ik het een fijn idee om mijn medicijnen niet uit het oog te verliezen en koos dus ook voor de laatste optie. Onder de stoel in mijn vliegtuig was een kleine en smalle invoer voor een stekker aanwezig waarmee ik mijn medicooler aan de voeding kon houden tijdens de 11 uur lange vlucht. Ik had de externe voeding dus niet eens nodig tijdens het vliegen! Na een rustige en comfortabele vlucht aangekomen in America waren mijn medicijnen nog altijd gekoeld en was de batterij helemaal vol! Vanaf daar zijn we naar onze huur auto gegaan en ben ik weer overgestapt naar 12 volt voeding. Aangekomen in ons huisje in Los Angeles, wel meer dan 20 uur verder van toen vanaf huis vertrok in Nederland was het gelukt! Mijn gekoelde medicijnen hadden de overtocht overleeft tussen de 2 en 8 graden!     

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.